Att hantera konflikter

I mitt arbete så växlar uppdragen ständigt. Coachning, föreläsningar, moderator, mentor, psykologisk träning, styra upp företagens strukturer, reda ut konflikter m m. Just nu har det varit mycket att reda ut konflikter. Jag kan inte säga att jag gillar konflikter för fem öre när jag är i dem själv MEN när jag kommer som konsult med uppdrag ett reda ut den, då är det helt annat och jag trivs i den situationen. För nästan 20 år sedan så skrev jag en ganska fyndig text om konflikter som jag hittade i en broschyr jag inte sett på många år. Det känns som om budskapet är evigt och inte har förändrats någonting, eller ur?

“Konflikter är ofrånkomliga, ibland nödvändiga, men långt ifrån alltid behagliga. De kan uppstå på olika plan, inom människor, mellan människor och i människans relation till organisation eller samhälle. De kan börja var som helst och sluta hur som helst. Gemensamt för alla konflikter är att den som befinner sig i den känner obehag. Människor vill vara tillfreds med sig själva och känna harmoni. Därför finner vi alltid, på något sätt, vägar ut ur konflikten.”

En viktig egenskap.

En viktig egenskap.

 

 

 

 

 

Ha det bra därute!

Ola

Posted in Blogg.