Det går inte alltid som man tänkt/önskar sig

När jag skriver de här raderna så har det nästan gått en vecka sedan vi spelade sista matchen i junior VM i Helsingfors. Vi förlorade “bara” två matcher men det var ju de matcherna som vi helst ville vinna. Vi ville ju så gärna vinna semifinalen mot våra närmaste grannar i öster, våra stora antagonister i ishockey, Finnarna. Tyvärr så fick vi “bara” en fjärdeplats med oss hem till Sverige. Trist, men så är det i idrotten. Alla kan inte vinna. Det är lätt att skylla på att vi hade våra kanske två bästa spelare skadade, fast det är att göra det lite för lätt för sig. Vi får utvärdera och analsyera varför vi inte vann guldet vi ville ha. Fast vi gjorde också väldigt mycket bra det är lätt att det försvinner när man bara letar fel. Jag tycker att vi ska leta mera rätt än fel då skulle livet bli lite lättare att leva. “Rättsökare istället för felsökare.”

Det jag också kan konstatera är att det händer massor av saker före och under en turnering. Tre veckor under intensiva förhållanden är en prövning för både spelare och ledare.038

Nåväl, jag har haft förmånen att jobba med landslaget under sex år. Tre år med J 18 landslaget och så nu tre med J 20 laget. En härlig och väldigt utvecklande tid då väldigt mycket har hänt.

Nu splittras det härliga ledargänget som hängt med sedan 2010 då vi började jobba med J 18 landslaget.  Tack för de här åren. Rikard Grönborg, Anders “Lillis” Johansson, Johan Andersson, Nizze Landén. Underbara, skickliga och bra människor. Jag saknar också Göran “Tjorven” Lindqvist väldigt mycket. Tyvärr så gick “Tjorven”  bort sommaren 2013.

Det låter precis som jag ska sluta i landslaget, jag hoppas inte det. Vad jag vet däremot och som jag visste redan förra året vid den här tiden var att det blir mitt sista år med J 20 landslaget. Tre veckor utan familjen under juletid, det blir det inte mera. Fast jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att jobba med våra yngre landslag. Svenska Ishockeyförbundet och Svensk hockey är verkligen på rätt väg och med Tommy Boustedt vid rodret kommer det att gå riktigt bra.

Ta hand om er!

Ola

Posted in Blogg.