Om Ola

ola_berggrenMin kompis Tommy Lundberg brukar, när han ska beskriva mig, säga att jag är genuint intresserad av människor och jag är nog benägen att hålla med. Att inte få stötta, hjälpa och leda människor det skulle nog få mig ganska odräglig. Jag är nog också ganska nyfiken, positiv och har många idéer i huvudet. Min familj skulle nog lägga till oteknisk och dåligt tålamod.

Samarbete

Under de senaste 20 åren har jag haft förmånen att jobba med många spännande och intressanta människor och företag både i Sverige och utomlands. Däribland Sandvik, Ericsson, KTH, NOKIA, Winn Hotels, Handelsbanken och Svenska Ishockeyförbundet. Dessa samarbeten har utvecklat även mig och gjort mig rik på erfarenheter och kunskap. Jag får även ett stort utbyte genom att ingå i ett nätverk med de bästa i Sverige inom humaniora.

Föredrag

En del av min verksamhet är föredrag och föreläsningar samt att vara moderator. Jag skapar ofta specialanpassade föreläsningar för företag, institutioner och idrottsrörelsen.

Författarskap

I mitt författarskap har jag försökt skildra de ämnen jag jobbar med. Mina böcker uppskattas och används som såväl inspiration för idrottsmän, som kurslitteratur för företag eller utbildningar i bl a ledarskap och positivt tänkande. Jag har skrivit två böcker med min kompis Tommy Lundberg, “Ledarskap på sandlådenivå” som 2006 blev nominerad till årets ledarbok. I april 2010 så kom också boken “Ledarskap på apstadiet ut.” Den boken är översatt till norska och finska och kom i februari ut som pocket på förlaget Bonnier/Månpocket. Den boken blev 2010 utsedd till årets HR-bok. I december 2008 kom också talboken “Stå inte i vägen för din egen förmåga”med Rolf Lassgård som inläsare. I april 2015 kom min nionde bok ut. “Alla behöver en mentor”. Och om allting fungerar så kommer boken “Rädsla vän eller fiende ut under hösten 2016

 

 

Bilder